maanantai 17. marraskuuta 2014

Vieraita ja lisää kulttuuria

Hola!

Viimeiset viikot ovat lähteneet käyntiin. Flunssa on taas vaivannut syksyisessä Fuengirolassa ja muiltakaan vastoinkäymisiltä ei ole taaskaan vältytty. Paljon pelätty lämpimän veden loppuminen on nyt tapahtunut pahimpaan mahdolliseen aikaan.Kaikennäköisiä suihkutteluyrityksiä on täällä kokeiltu.


Noh, kulttuurelämyksiäkin on ollut, eli kävin täällä vierailevan poikaystäväni kanssa Granadassa,Alhambran linnassa päiväretkellä. Alhambra eli punainen linna on entinen maurilaisten Nasrid-dynastian kuninkaiden palatsi. Palatsi on saanut nimensä ulkomuuriensa väristä, jotka kuulemma loistivat joskus entistäkin punaisempina niitä valaisevien valojen ansioista.Palatsi sijaitsee kukkulan huipulla ja on todella näyttävä näky. Pihalla oli myös upea  arabialainen puutarha, joka edustaa islamilaista ajatusta paratiisista puutarhana.Alhambra kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin.



Opas oli taas uskomaton kielitaitonsa kanssa, hän puhui espanjaa,italiaa,saksaa ja englantia varmaan kertaakaan hengähtämättä koko matkan ajan. Alhambrassa meidät jaettiin pienempiin ryhmiin riippuen siitä,millä kielellä opastuksen halusimme.


Kävelyä retkellä oli tosi paljon ja pitkän aikaa joutui olemaan ilman ruokaa. Kannattaa siis valmistautua syömällä hyvin ja laittamalla hyvät kengät!

Oli kyllä hienoa nähdä ehkä yksi espanjan kuuluisimmista nähtävyyksistä ja nyt alkaakin tuntua,että kulttuuritietämys espanjan sisällä on oikeasti kasvanut aika paljon.









Saatiin myös viikonlopuksi vieraaksi luokkakaverimme Sini Ranskasta. Vuokrasimme auton uudelleen, jotta ehtisimme näyttää mahdollisimman paljon paikkoja Sinille lyhyessä ajassa. Sinille esiteltiin Marbellaa,Benalmadenaa,Torremolinosta,Mijasia ja tietenkin Fuengirolaa. Mijasin pienessä vuoristokylässä vierailu oli minullekin uusi kokemus. Kuuluisa valkoinen kylä oli ihan, kuin olisi mennyt johonkin aivan toiseen todellisuuteen verrattuna turistirysä Fuengirolaan. Kuvia ei valitettavasti löydy, koska unohtui kamerat ja akut oli tietenkin kaikilla loppu.


Väillä jännitti olla Ninan kyydissä kiemurtelevilla vuoristoteillä ja takapenkin tytöt kiljuivat kilpaa.

Loppu häämöttää ja arvostelu alkaa jännittää. Iso rutistus edessä kaikkien palautuksien kanssa.
On myös aina rankkaa hyvästellä lähtevät ihmiset, kun itsekin olisi jo valmis pääsemään kotiin. Aika on oikeasti tuntunut aika pitkältä. Kun näkee kuvia lumisesta Suomesta, tajuaa, että on ollut aika kauan poissa. Syksyn,stressin ja kylmän tullen koti-ikävä vahvistuu, mutta varmasti hyviä muistoja jää loppuelämäksi, kun pääsee taas kotiin.Kävin jo ostamassa lisälaukun kertyneille tavaroille..saa nähdä riittääkö.

Tämähän on muuten mun kolmanneksi vika päivitys tältä reissulta! Nyt kerätään kokemuksia vielä muutama viikko ja tullaan sitten vahvempina ja "rikkaampina" kotiin valmistumaan!

-Iiris






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti