sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tästä se lähtee

Herätyskello soi maanantai aamuna kello 3.00 ja matka kohti Fuengirolaa alkoi. Lento Norwegianilla sujui hyvin ja saavuimme määränpäähän ajallaan. Malagan lentokentältä otimme taxin Fuengirolaan, jossa meitä odotti ensimmäinen asuntomme.

Asumme ensimmäiset kolme viikkoa Fuengirolan keskustan alueella, Sohailin Linnan kupeessa. Kadun toisella puolella on
suuri kauppakeskus Miramar ja parvekkeelta näkymät merelle ja rantakadulle.

Varasimme ensimmäisen viikon asioiden hoitamiselle
ja paikkaan tutustumiselle. Aloitimme viikon hoitamalla käytännön asioita, kuten hankkimalla puhelinliittymät ja internetyhteyden suomalaisesta Centro Finlandiasta. Alueella on paljon muitakin suomalaisia yrityksiä.

Näkymä parvekkeelta.
Kierrellessämme Fuengirolaa ja Malagaa, olemme myös käyneet katsastamassa harjoittelupaikkojemme sijainnit etukäteen, jotta ensimmäinen työpäivä helpottuisi. Nina työskentelee Malagassa, autovuokraamo Autokatissa ja Iiris Fuengirolassa, matkatoimisto Viajes Meriaturissa.
 
Rantakatu.




















Viikon aikana olemme ehtineet myös käydä vesipuisto Agualandissa Torremolinoksessa, johon matkustimme paikallisjunalla. Paikallisjunalla kulkeminen on täällä sujuvaa ja suhteessa edullisempaa kuin Suomessa.

Vesipuistossa vieraillessa kannattaa ottaa huomioon, että pääsymaksun lisäksi "pakollisia" kustannuksia koituu välttämättä ja reissu tulee helposti kalliiksi.

Aqualand,Torremolinos. 














Onneksi meille on jäänyt myös aikaa rannalla löhöilyyn, shoppailuun ja espanjalaiseen ruokakulttuuriin tutustumiseen.

 
Yllätyksenä meille tuli, ettei alueella olekkaan niin paljoa suomalaisia,kuin olimme ajatelleet. Olemme törmänneet suurimmaksi osaksi Britteihin ja paikallisiin eri puolelta Espanjaa,jotka ovat täällä lomaa viettämässä.

Täällä tosiaankin on pakko osata ainakin espanjan alkeet, koska suurin osa ihmisistä ei puhu ollenkaan englantia, ei edes kaikki matkailualan työntekijät.

Ensimmäinen viikko on fiiliksien pohjalta ollut vielä vähän totuttelua kaikkeen uuteen, eikä vielä oikein ymmärrä olevansa täälä niin pitkään. Huomenna meillä alkaa työt ja uudenlainen arki.


- Iiris Ja Nina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti