sunnuntai 31. elokuuta 2014

Nähtävyyksiä ja elämyksiä

Vihdoinkin viikonloppu ja aikaa tutustua paikkoihin! Olimme suunnitelleet käyvämme ainakin Malagassa ja  Sohailin linnalla. Viikonloppuumme mahtui kyllä paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa.

Perjantaina työpäiviemme jälkeen suuntasimme pikavisiitille Malagaan. Junamatka Fuengirolasta Malagan keskustaan kestää noin 45 minuuttia ja lipun hinta on noin 3,5 euroa. Työpaikkaohjaajamme neuvoivat meitä vierailemaan vanhassa kaupungissa ja sielä erityisesti El Pimpi -ravintolassa. Ravintolaan oli pitkä jono ja tiukalla aikataululla ehdimme nauttia vain juomat ja muutaman tapaksen, mutta voimme siitä huolimatta suositella paikkaa kaikille. Tunnelma oli aidosti espanjalainen musiikkeineen kaikkineen ja ruuat ihanan näköisiä.



Kaunis ruusupuisto Malagassa.
El Pimpissä.
Näimme myös upean Alcazaban- linnoituksen, Malagan tuomiokirkon ja roomalaisen katedraalin. Kävelimme myös Parque de Malagan läpi, mikä oli upea näky keskellä kaupunkia.

Malagassa on vielä paljon nähtävää, emmekä lyhyellä vierailulla ehtineet tutustua kaupunkiin täysin. Tulemme varmasti jatkamaan kaupungin tutkimista pian.

Parque de Malaga.

Roomalainen katedraali.
Malagan tuomiokirkko.


Sohailin linna.
Lauantaina kiipesimme Sohailin linnalle ihailemaan maisemia ja ottamaan valokuvia. 1100-luvulla rakennettu linna on Fuengirolan tunnetuin historiallinen nähtävyys. Kukkulan päällä olevalta linnalta näkyi koko kaupunki.

Kesäaikaan linnassa järjestetään musiikki- ja taidetapahtumia. Linnalla kuullaan ja katsellaan myös Espanjan huippuartisteja.

Tällä hetkellä linnalla on käynnissä oktoberfestit, ruokaa, juomaa ja ohjelmaa.Ei hullumpi nähtävyys "takapihalla", eikö?









Näkymät linnalta.
 













Sunnuntai aamupäivällä meidän piti lähteä rannalle, mutta suunnitelmiin tuli muutos, koska muistimme, että "takapihallamme" on tänään markkinat. Markkinoilla myydään kaikenlaista tavaraa vaatteista koriste-esineisiin. Edullisten hintojen houkuttelemana lähdimme kotiin usean pussukan kera.



























Sitten meillä olikin jo kiire delfiini- veneelle. Meidän oli tarkoitus mennä veneelle jo edellisenä päivänä, mutta pienen osallistujamäärän vuoksi reissu siirtyi tälle päivälle.


Oli ihanaa nauttia lämpimästä merisäästä paatin kannella, katsellen upeaa merimaisemaa. Harmiksemme emme nähneet yhtään delfiiniä, mutta veneily oli siitä huolimatta 15 euron arvoinen. Lähtöjä on useita kertoja päivässä ja henkilökunta todella ystävällistä.





Huomenna paluu arkeen ja heti maanantaina uuteen asuntoon Los Bolichesiin!
Nyt, Buenos noches!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti