maanantai 15. syyskuuta 2014

Arki käy todeksi


" Hei mä asun täällä"
Yksi monista ravintolakaduista
Taas on viikko vierähtänyt, aika menee täällä niin nopeasti.  (liian nopeasti!)
Uudessa asunnossa on nyt asusteltu jo parisen viikkoa, ja alue alkaa tulla tutuksi.

Tykkäsin enemmän ensimmäisestä asuinympäristöstämme. Siellä oli enemmän paikallisia ja vilkas rantakatu ja meri ihan lähellä. Täällä Los Bolichesissa on tosi paljon suomalaisia, niin kun Iiris jo kirjoittikin.

Nyt vasta alkaa tajuamaan sen että "hei mä asun täällä". Eletään täällä ihan tavallista arkea, viikolla käydään töissä, ja vapaa-ajalla  pyritään kiertelemään paikkoja ja tutustumaan lähialueisiin mahdollisimman paljon. 

Täällä kulttuuri ja ihmiset ovat  täysin erilaisia kuin suomessa. On ihanaa kun ihmiset hymyilee ja tervehtii vaikka junassakin, kun istutaan vastapäätä. Muutenkin desibelit ovat junissa ja busseissa hieman suuremmat, kuin suomessa. Täällä ihmiset oikeasti keskustelevat ja eivät häpeile puhua kovaäänisesti.

"La cuenta por favor"

Käytiin Iiriksen kanssa ulkona syömässä kahtena iltana viimeviikolla. Ensimmäinen kokemus oli pettymys, otimme molemmat ”menu del diat” ruoka- annokset eivät näyttäneet herkullisilta ja maistuivat pakasteilta. Mietimme myös kovaan ääneen, että mikä tämä paha haju on, kunnes tajuttiin, että se oli Iiriksen ruoka. Siinä sitä sitten ihmeteltiin puoliääneen pahaa ruokaa, kunnes kuulimme tarjoilijan puhuvan suomea. Hän oli varmasti ymmärtänyt ja kuullut meidän keskustelun. Nolostuneina tilasimmekin pian laskun.”La cuenta por favor ja äkkiä pois…”

Toisella kertaa pelasimme varman päälle ja menimme ”vakiopaikkaamme”. Avocadoa ja katkarapuja alkupalaksi, porsaan sisäfilettä pippurikastikkeessa ja vielä jälkiruuaksi jäätelöä ja mansikoita. Ja voitteko kuvitella kaikki tämä vaan 12 euroa.

Otimme myös Sangria-kannun, tietenkin valkoviinillä, koska punaviini Sangriahan on aloittelijoille. Nyt ymmärsimme myös  syyn tähän. Saimme HIEMAN vahvan kannullisen, sitä ei vain kerta kaikkiaan pystynyt juomaan. Pyysimme mehua siihen joukkoon, ja ystävällinen ravintolahenkilökunta tietenkin laittoi, alkoholipitoisuus oli edelleen melkoinen ja lopputulos olikin tuttu "La cuenta por favor"

Lähi alueet tutuiksi
Töissä menee hyvin. Olen oppinut paljon uutta ja opin kokoajan enemmän ja enemmän. Autovuokraamossa työskentely on monipuolista, siinä pääsee tekemään paljon muutakin kuin vain pelkkiä toimisto hommia. Teen asiakkaille autovarauksia puhelimitse, sähköpostilla tai joskus jopa kasvotusten, syötän varauksia varausjärjestelmiimme, toimitan autoja asiakkaille, ja hoidan erilaisia asiakaspalvelutilanteita. 


Välillä pääsee ajamaan parkkiasiakkaiden Porscheja ja Ferrareita, toisinaan taas parkkeerausvuorossa saattaa olla joku vanhempi auto, joka just ja just lähtee liikkeelle. Olen päässyt myös ajamaan vuokra-autoja asiakkaille muun muassa Marbellaan, Torrebancaan, Benalmadenaan ja Fuengirolaan. On ollu tosi kiva, kun on päässyt toimistotyön lisäksi näkemään paikkoja ja ajelemaan ympäriinsä. Lähialueet tulevat siis tutuiksi.


Perjantaina olin ajatellut meneväni Malagaan työpäivän jälkeen. Malaga kuitenkin vaihtui Benalmadenaksi pudotettuani puhelimeni asiakkaalle viemääni vuokra-autoon. 

Soitin asiakkaalle ja sovin tapaamisen työpäiväni jälkeen Benalmadenassa. Työkaverini ystävällisesti tarjoutui seurakseni, ja hyvä niin, sillä olisin varmasti eksynyt, kun en olisi pystynyt edes soittamaan.

Benalmadenan ranta satama oli kivan näköistä seutua ja pistin merkille muutamia paikkoja joissa haluan mennä siellä vielä paremmalla ajalla käymään. Benalmadenassa oli muun muassa Sealife, jossa voisi olla hauska vierailla. Löytyipä sieltä pieni paikallisten suosima ravintolakin, josta sai hyvää ruokaa ja erinomaista palvelua kohtuulliseen hintaan. Ei siis mikään turha reissu ollenkaan.

Viikonloppuna kävin aivan ihastuttavan idyllisessä Mijasin kylässä. Menin sinne bussilla Fuengirolan bussiasemalta ja matka kesti noin 20 minuuttia. Tapasin Mijasissa asuvan sukulaiseni joka esitteli minulle upeita vuoristo maisemia ja kertoi hieman Mijasin historiasta ja tapahtumista.

Mijas
Mijas on yksi Andalusian valkoisista kylistä, kaikki rakennukset olivat valkoisia ja vanhakaupunki olikin upea nähtävyys itsessään.

Mijasissa on myös 1900 luvulla rakennettu vanha härkätaisteluareena ja siellä edelleen järjestetään härkätaisteluita. Uskaltaiskohan sitä mennä katsomaan, kuulemma aika raakaa. 

Vierailimme myös muutamissa kirkoissa, joita Mijasista löytää melko paljon, ehkä niistä upein ja vierailun arvoisin oli tuo vanha kalliokirkko Virgen Santa Maria de la Pena.  Suosittelen kyllä Mijasissa käymistä, jos täälläpäin liikkuu.
 
Tässä kaikki tältä erää, saa nähdä mitä ensiviikolla tapahtuu.

Buenas nochesta vaan!

-Nina





                                       
                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti