maanantai 29. syyskuuta 2014

5 päivää töitä ja opiskelua + 1 viikonloppu


Yritysesittely PowerPointtia tekemässä

Viime viikon ohjelmistoon kuului lähinnä koulutöiden viimeistelyä ja työpaikkani toimintaan tutustumista. Työskentelen lähes joka päivä niin, että menen aamupäivällä töihin klo.12:00 ja pääsen illasta kotiin klo. 20:00.

Meillä on nyt ollut viime viikot todella kiirettä töissä, vaikka se riippuukin aina täysin päivästä. Yleensä perjantait ovat jostain
syystä olleet todella vilkkaita ja saa juosta edestakaisin tekemässä asioita. Sesonki aika on kuitenkin jo alkanu, ihmiset tulevat lämpimään, kun ilmat viilenevät.

Tykkään kyllä kun on kiire, aika menee nopeammin eikä tarvitse miettiä mitä tekisi. Sopivassa kiireessä työskentely on oikeasti minusta ihan kivaa, koska ”tatsi” pysyy päällä ja toistamalla asioita monta kertaa päivässä opin parhaiten.

Illalla kun tulen töistä kotiin olen yleensä niin puhki, etten jaksa muuta kuin syödä ja mennä nukkumaan. Olen herännyt muutamana aamuna aikaisemmin tekemään koulutöitä. On ollut vähän erilainen viikko, koulutyöt ja töissä käyminen on vienyt kaiken ajan eikä me olla oikeastaan ehditty muuta tekemäänkään.
 
Viime viikolla oli illasta ensimmäisen kerran jo vähän viileää, sai ottaa neuleen mukaan jos lähti illalla jonnekin käymään, mutta päivällä on vielä liian kuuma pitkähihaisille.
Loppuviikosta satoi vettä ensimmäisen kerran koko kuuden kuukauden aikana. Vettä tuli oikein kunnolla, mutta toisaalta ihan hyväkin niin ilma vähän raikastui.  

Perjantaina oltiin molemmat Iiriksen kanssa niin puhki työviikosta, että töiden jälkeen koti-ilta oli paras vaihtoehto.

Lauantaina herättiin virkeinä aamupäivällä ja lähdettiin etsimään bussipysäkkiä, josta bussin pitäisi kulkea Fuengirolan päässä olevaan kauppakeskukseen. 
Koko päivähän siellä meni shoppaillessa taas kerran ja takas kotiin päästyä meillä olikin jo kiire valmistautua iltaan. Olimme menossa jo meille tuttuun suomalaiseen Iskelmäbaariin, koska siellä esiintyi Suvi Teräsniska. Iskelmäbaarissa on kiva käydä silloin tällöin istumassa, kuuntelemassa artisteja ja juttelemassa muiden suomalaisten ja meille jo tutun henkilökunnan kanssa. 

Tämä varmasti jakaa mielipiteitä siitä kun lähdetään ulkomaille ja sitten mennään suomalaisiin ravintoloihin. Joku voisi sanoa ”mautonta”. Miksi lähteä ulkomaille ja käydä silti suomalaisten ympäröimissä paikoissa?

Minulla on tähän kaksi näkökulmaa, toisaalta olen sitä mieltä, että on vähän junttia mennä suomibaariin notkumaan, jos lähtee lomalle Espanjaan viikoksi tai pariksi, olisihan se paljon hienompaa tutustua paikallisiin ihmisiin, ruokapaikkoihin, ravintoloihin ja kulttuuriin.
Suvi Teräsniska Iskelmäbaarissa


Mutta toisaalta kun on uusi täällä ja pidemmän aikaa poissa suomesta niin on ihan kiva käydä välillä tutustumassa suomalaisiin paikallisiin. Näissä paikoissa on hieno huomata suomalaisten yhteisöllisyys ja helppo tutustua uusiin ihmisiin. Myös kotoisa ja turvallinen olo houkuttelevat, joten ehkä se on välillä ihan sallittua, ja varsinkin kun artisti kattaus on näin huippuluokkaa.

Sunnuntaita vietettiin rauhallisissa merkeissä ja käytiin syömässä niinkin espanjalaisessa paikassa, kuin Burger Kingissä. On todettu Iiriksen kanssa, että sieltä saa koko Fuengirolan parhaat hampurilaiset jos sellaista mieli tekee. 

Tällä samaisella pikaruokala reissulla poikettiin muutamissa rantakadun vaateputiikeissa.

Fuengirolan paras hampurilainen
Ihan rauhassa siinä katselin vaatteita, kunnes Iiris kiljaisi sovituskopista, ryntäsin tietysti heti katsomaan, että mikä oli hätänä. Sovituskoppiin oli päässyt rotta, joka luikkikin sieltä reippaasti pakoon kun pääsin paikalle. Eikä kyseessä ollut mikään pieni hiirulainen vaan ihan valtavan kokoinen rotta. Eläin tuntemuksemme ei ole mikään parhaasta päästä, mutta kyllä se rotalta näytti, se oli noin 25 cm pitkä ja 15 cm leveä pitkähäntäinen kammottava olio.

Lähdettiin kaupasta aika nopeasti pois ja koko kotimatkan katseltiin tiheään tahtiin jalkoihimme. Kunpa tätä ei tarvitsisi kokea enää uudestaan.

Nyt on aika mennä nukkumaan, sillä huomenna on työpäivä ja lähden innolla oppimaan taas uutta!
Adios!



Ajamassa vuokra-autoa Marbellaan asiakkaalle
- Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti