maanantai 8. syyskuuta 2014

Suomalaisia ja luksusjahteja

Tavaraa olikin vähän kertynyt 3 viikossa..
Viikko 4 lähti käyntiin muutolla.
Muutimme Fuengirolan perältä Los Bolichesiin,eli vähän niinkuin Suomeen.
Täällä oikeasti pitää varoa mitä puhuu ääneen, joka toinen vastaantulija on suomalainen. Joka kulmassa on jokin suomalainen yritys, eikä suomesta juuri tarvitse lähetellä Fazerin sinistä tai ruisleipää, täältä sitä saa.

Saimme vihdoinkin Ninan kanssa omat huoneet ja nyt pystyykin vähän paremmin asettumaan kodiksi,kun voi järjestellä omat tavaransa huoneeseen.

Puli puli.
Asunto on vähän pimeä ja parvekkeet ovatkin ranskalaiset (yhyy), mutta onneksi uima-allas löytyy! On virkistävää pulahtaa uimaan työpäivän jälkeen.

Näkymä uudesta makkarista.


Saimme kokea mielenkiintoisen herätyksen heti keskiviikko aamuna, kun ovikelloamme soitettiin taukoamatta.
Epäröimme ensin avata ovea vieraille ihmisille, joten kurkimme heidän touhujaan ikkunasta. Lopulta tajusimme, että ilmastointilaitteessamme oli ilmeisesti jokin ongelma ja avasimme oven.

Laite oli vuotanu vettä ympäri käytävää ja naapurimme olivat ovellamme moppaamassa sitä.

Pieni puna ehkä nousi vähän poskille.



No laite ilmeisesti oli jotenkin rikki ja vuokratoimisto oli (tietenkin) keskiviikkona kiinni, emmekä saaneet korjaajaa kutsuttua siihen hätään.

Vuokratoimisto ei vastannut avunpyyntöihini, ja kun samaa ongelmaa ei enää tapahtunut uudelleen, jätimme asian sikseen.

Töissä homma alkoi tuntua jo vähän selkeämmältä ja pääsin tekemään enemmän juttuja.

Mukavinta oli päästä kertomaan asiakkaalle sähköpostitse retkestä Tangeriin. Pääsin itse tutustumaan tarkasti retken sisältöön, kun asiakkaalle piti kertoa kaikki yksityiskohdat. Tykkään muutenkin kirjoittamisesta, joten tällaiset laajat kuvaukset kuuluvat suosikkihommiini. Tuntui mukavalta, kun asiakas kiitteli kovasti lopuksi.

Tällä viikolla sain myös varata itselleni viikonloppuretken Tangeriin,Marokkoon! Pääsen retkelle parin viikon päästä työpaikkani kautta ja teen samalla tutkimusta retken toimivuudesta. Tietenkin retkillä vierailu myös lisää omaa tietämystäni retkistä, joita myyn asiakkaille.

Norwegianin varausjärjestelmä on tullut jo aika tutuksi monen lentolipun myötä. Amadeuskin tuntuu koko ajan vähän selkeämmältä,vaikkakin sen käyttö on vielä aika hidasta. Varaukset harvemmin ovat vain perusvarauksia, vaan niihin tarvitaan koirapaikkoja, lisälaukkuja tai muita lisäyksiä tai muutoksia.

Olen oppinut paljon kanavia, joiden kautta voi pyytää apua tarvittaessa. Niistä on ollut paljon hyötyä ongelmatilanteissa. Olen myös tehnyt paljon kirjanpitoa tällä viikolla ja hyödyntänyt excel-taitojani väsäämällä uudet taulukot syyskuun kirjanpidolle.

Sain myös vaihtelevan työtehtävän ja minut lähetettiin pankkiin tallettamaan rahaa tilille. Vastuutehtävä siis!


Tämän viikon nähtävyyskiintiöön kuului Marbella.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se oli pettymys tai ei ainakaan sitä, mitä olin odottanut. Aikalailla rantakohde muiden joukossa.



Kuuluisassa Puerto Banuksen satamassa oli muutama hieno huvijahti, hienoja autoja ja kalliita merkkikauppoja. Satama itsessään oli paljon pienempi, mitä olin kuvitellut.






"Sangria punaviinillä on aloittelijoille"




                       





















Päällimmäisenä Marbellasta jäi mieleen ihana merenranta- ravintola Piucaro, jossa vietimme pitkän tovin nautiskellen raikasta sangriaa ja kattavaa illallista.

Hintataso ei ollut mitenkään älytön paikkaan nähden, vaikkakin kyllä se loppukuitti aika suuria numeroita sitten näyttikin. Työntekijöillä oli hyvä meininki päällä ja maisemat olivat vähintäänkin hintansa arvoisia. Suosittelen!









Nyt on alkanut tuntua siltä, että oikeasti asuu täällä ja arki alkaa luonnistua.. tai no luonnistua sen verran, kuin se tällaisessa maassa voi luonnistua :D Pahin koti-ikävä alkaa hellittää ja kohta saankin jo onneksi mun poikaystävän tänne kyläilemään.

Adios, ensi viikkoon! :)

-Iiris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti