sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia



Arkeen on taas palattu ja työrytmiin päästy hyvin kiinni. Onnistuinkin lomallani skippaamaan taitavasti kiireisimmän työviikon, jolloin tosiaan Suomessa on syyslomat. Kyllä kuitenkin se kiire on vielä jatkunut tälläkin viikolla ja koko kuukausi on nyt kiireistä aikaa meillä töissä.

Sunnuntai aamupäivän maisemia
Tällä viikolla ei ole tapahtunut mitään erityistä, viikko on mennyt tosi nopeesti. Sain vielä ajella töihin vuokra-autolla, joka meillä oli tosiaan keskiviikkoon asti vuokralla.
Onnistuin pääsemään eksymättä töihin ja takaisin, mutta kun päätin tiistaina hieman poiketa Ikean kautta, niin sittenhän sitä oltiinkin jo eksyksissä. 

Matka töistä Ikeaan meni vielä yllättävän hyvin (koska olin saanut ohjeet). Kotiin paluu ei enää ollutkaan niin helppoa. Olin jossain, keskellä jotain ei mitään tietoa missä. Kysyin neuvoa, ja tietenkään kukaan ei puhunut englantia, onnekseni tajusin espanjankielisen ohjeistuksen lentokentälle. Pääsin siis lopulta kotiin, muutaman mutkan kautta.
"No hei Ikean lihapullia saa myös Espanjasta"'


Viikonloppuna näin muutamia suomalaisia nuoria, joihin olen täällä jo aiemmin tutustunut. Ihania ihmisiä! Vietin aikaa heidän kanssaan lauantai-iltana Mundo nimisessä kahvila/baarissa. Sunnuntai aamupäivällä kävin kävelyllä merenrannalla ja fiilistelin aurinkoista päivää.

Olen huomannut, että suomalaiset ovat erilaisia ulkomailla, kuin Suomessa. Tähän ehkä yksi syy on jo se, että ulkomaille hakeutuvat erilaiset ihmiset. Täällä suomalaiset toki pitävät yhtä ja isoon yhteisöön mahtuu kaikki mukaan, koska kaikki on samassa veneessä tavallaan. On vaan hienoa huomata se ero suomalaisista ihmisistä jotka asuvat täällä. Avoimuus, rohkeus ja sosiaalisuus ovat aivan eri fääreissä, kun suomessa.

Oon muutenkin pohdiskellut erilaisia kysymyksiä, ja aattelin jakaa niitä teidän kanssa. Multakin saa vapaasti kysellä, jos joku mietityttää. Erityisesti työharjoitteluun liittyviestä asioista.
Tässäpä näitä nyt olisi:

Voisitko kuvitella asuvasi Espanjassa? Entä juuri Fuengirolassa?


-        Voisin kuvitella asuvani ainakin jonkin aikaa Espanjassa. Rakastan ihmisiä, kulttuuria, ruokaa ja tätä elämäntapaa. On myös paljon asioita joita kaipaan suomesta ja täällä oppiikin arvostamaan suomessa itsestään selviltä tuntuvia asioita, kuten juomakelpoinen kraana vesi ja toimiva nettiyhteys.
-     Fuengirola on kiva paikka, eikä liian suuri. Täältä on  hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi Malagaan ja Marbellaan. En kyllä kuitenkaan osaa sanoa haluisinko asua juuri täällä kaikkien suomalaisten ympäröimänä.

Miksi halusit lähteä työharjoitteluun ulkomaille?

-        Olen aina halunnut lähteä töihin ulkomaille tai vaihto-opiskeluun. Minulle tarjoutui Helmi Liiketalousopiston kautta loistava tilaisuus, joten tartuin siihen. Kansainvälinen työilmapiiri uuden kulttuurin keskellä houkutteli kovasti. Halusin päästä kokemaan millaista työskentely ulkomailla on, miten se eroaa suomessa työskentelystä ja mitä kaikkea täältä jää käteen.
         
    
      Mitä mieltä olet työharjoittelusta ulkomailla? Millaista se on?

Ulkomailla asuminen ja eläminen ovat vastanneet juuri sitä mitä itse asiassa tältä odotinkin. Positiivinen yllätys oli työpaikkani, jossa olen viihtynyt todella hyvin.

_    Ulkomailla työharjoittelun suorittaminen on varmasti haasteellisempaa, kuin kotimaassa, mutta olen sitä mieltä, että jos vähääkään kiinnostaa, niin se on sen arvoista. Olen oppinut täälä valtavasti ja tullut jollaistavalla avoimemmaksi monien asioiden suhteen.
   
Millaista on työskentely autovuokraamossa?
 
-        Täytyy sanoa, etten tiennyt mitä odottaa, sillä minulla ei ollut ennen autovuokraamoon tultuani juuri mitään tietoa millaista työ tulisi olemaan käytännössä. Työskentely autovuokraamossa on monipuolista. Tässä työssä pääsee tekemään toimistotyötä, joka pitää sisällään varausten tekemisiä, sähköpostiviestintää, puhelimeen vastaamista, asiakkaiden neuvomista sekä muita päivittäisiä pienempiä työtehtäviä.

Työ ei kuitenkaan ole pelkkää toimistotyötä, pääsen myös toimittamaan ja tarkastamaan autoja asiakkaille. Asiakaspalvelu tapahtuu vaihtuvissa olosuhteissa ja minun yrityksessäni asiakaskunta on kansainvälistä.Minun näkökulmastani autovuokraamossa työskentely on siis hienoa ja antoisaa.

Mitä odotat loppuajalta, kun enää on jäljellä vajaa 2 kuukautta ?

-        Odotan seuraavalta kahdelta kuukaudelta paljonkin. Odotan todella innolla että voin vielä kehittyä, ja oppia uusia asioita töissä, vaikka paljon olenkin jo oppinut.
Käytiin jo ostamassa vähän Halloween sälää
-     Ollaan nähty Iiriksen kanssa paljon paikkoja viimesen 2 kuukauden aikana. Ollaan käyty Sevillassa, Gibraltarilla, Malagassa, Marbellassa, Mijasissa ja vaikka missä Espanjan sisällä, sekä  Portugalissa ja Ranskassa. Mutta vielä on aikaa, ja ainakin Granada houkuttelisi.

      Odotan kovasti tulevaa viikonloppua ja Halloweeniä, täälä kun Halloween on lähes yhtä iso juttu kuin jenkeissä. Odotan Sinin vierailua tänne, jotta päästään näyttämään paikallista elämän menoa ja kulttuuria. Olisi myös hienoa päästä espanjan kurssille, kun vaan aika riittäisi ja saisi työvuorot sopimaan kurssi aikataulujen kanssa.


Normaalisti päätän kirjoitukseni siihen, että menen nukkumaan, mutta nyt taidan lähteä tapaksille, kiitos kellojen siirtämisen olen tunnin etuajassa. Vai mitenpäin niitä nyt siirrettiinkään?

Naamiaiskaupassa kokeilemassa asuja
Adios!

-Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti